dinsdag 10 maart 2015

Lekker makkelijke hapjes

Afgelopen zondag hadden we een familie-lunch, en dus tijd om wat hapjes in elkaar te zetten.
Voor mijn verjaardag in februari heb ik een airfryer gekregen, en deze wilde ik graag even uitproberen met een bladerdeeghapje.
Ook spinazie-feta hapjes stonden nog op mijn to-try list, net al een vers sapje uit mijn nieuwe juicer.
Ik had wat bladerdeeg over, daar heb ik nog een klein groente taartje van gemaakt.
Na een paar uurtjes in de keuken, had ik een dienblad vol hapjes en een vers sapje voor de jarige :)


Spinazie feta hapjes :

350 gram spinazie
200 gram feta
8 plakjes bladerdeeg (voor hartige hapjes)
1 geklutst eitje

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de spinazie slinken in een pan of wok en laat deze goed uitlekken in een zeef.
Verkruimel de feta en meng deze door de spinazie.
Leg het mengsel in het midden op de ontdooide bladerdeeg, en vouw de zijkanten van de bladerdeeg hier overheen zodat je een rol hebt. 
Deze snijd je door drieeen, en leg deze met de naad naar onder op de ingevette bakplaat.
Bestrijk de hapjes met ei, en bak ze af tot ze goudbruin zijn. (20 minuutjes ongeveer)


Worstje met een twist

Deze komt uit het airfryer kookboek, en dus gemaakt met de airfryer maar je kan ze natuurlijk ook gewoon in de oven maken (verleng de baktijd tot ze goudbruin zijn)

1 blik coctailworstjes (ik neem kip, deze vind ik lekkerder)
Bladerdeeg 3 a 4 plakjes
Mosterd

Verwarm de airfryer of oven voor op 200 graden
De worstjes even goed laten uitlekken en droogdeppen.
Snij de ontdooide bladerdeeg in reepjes van een ongeveer een halve centimeter.
Wikkel de reepjes dan om de worstjes, als een spiraal.
Leg de worstjes in het mandje van de airfryer, of op een bakplaat en bak deze af tot ze goudbruin zijn.
Voor de airfryer is dit 5-7 minuten (ik vond ze, de tweede lading, na 5 minuten het mooist).
Voor de oven weet ik de baktijd niet, hou ze goed in de gaten tot ze mooi goudbruin zijn.
Lekker dippen met mosterd of een ander dipsausje (ik maakte een eomige mosterd dip van mosterd, mayo,room en wat honing en peper/zout)


Groentetaartje


Dit is voor mij altijd een beetje natte-vinger-werk, dus pin me niet vast op de hoeveelheden en baktijden.

2 plakken bladerdeeg
Groente naar keus
Geraspte kaas, ongeveer 50 gram (ik gebruik geraspte geitenkaas, hier vind ik hem bij de jumbo)
Teentje knoflook
Uitje
Ei
Room (ik gebruik soya cuisine) (ik gebruikte omgeveer 1/3 pakje)
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Ontdooi de bladerdeeg, rol ze wat uit en bekleed een kleine ingevette springvorm.
Bak de groente met de knoflook en het uitje. Ik heb voor het taartje wortel, erwtjes en sugarsnaps gebruikt, gewoon even de koelkast induiken om te gebruiken wat je nog hebt liggen!
Zorg dat de groente goed uitgelekt is, en schep deze in het taartvormpje.
Klop het eitje op, meng de room, geraspte kaas en kruiden er door heen en giet over de groente heen.
Bak het taartje ongeveer 25 minuten op 200 graden, de bovenkant moet goed droog zijn.


Appel-perensap

Voor sapjes gebruik ik mijn juicer, de enrico m-liner.
Voor 1 glas gebruikte ik 1 peert en 2 appels.
Maar hier zijn natuurlijk allerlei combi's mogenlijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten