dinsdag 22 april 2014

Heerlijk dragen..

Je kindje dichtbij je hebben is heerlijk, gezellig samen liedjes zingen, kriebel handjes in je gezicht of nek en een kindje die heerlijk ontspannen is.
Ook nog eens handig, je kindje zit lekker op zijn gemak in je draagdoek/drager en jij kan even iets in het huishouden doen.
Bij reflux kindjes is dragen ook een fijne oplossing, doordat ze rechtop zitten hebben ze minder last van zuur wat omhoog komt en er is niks wat meer troost biedt dan jouw stem, jouw ademhaling, jouw geur en het lichamelijke contact als je draagt.

Er zijn verschillende manieren om te dragen, en in de draagwereld wordt het eerste onderscheid gemaakt in ergonomisch en niet-ergonomisch.
De optimale houding voor een kindje in de doek/drager is de M-houding. De knietjes zitten iets hoger dan het kontje en het kindje wordt van knie tot knie ondersteunt.
Dit zorgt voor het meeste comfort en de heupjes zitten in een goede houding.

Dragers als baby bjorn, stokke, chicco etc etc bieden niet deze optimale ondersteuning, en worden dan ook wel bungeldragers genoemd.
Het gehele gewicht van het kind zit op het kruis, wat minder comfortabel is en belastender voor de heupjes.


Ook zit er een verschil in draagcomfort voor degene die draagt. Een ergonomische drager zorgt dat het gewicht optimaal verdeeld wordt,  zodat er geen knel- en drukplekken zijn.
Door voor een ergonomische drager te kiezen kan het plezier van het dragen voor jullie beiden vergroot worden.

Enkele voorbeelden van ergonomische dragers zijn ergobaby, manduca, mei-tai, ringsling, geweven draagdoeken en tricot draagdoeken.
Ik zal de verschillende draagsystemen later nog verder toelichten!

Er is onlangs nogal we te doen geweest rondom draagdoeken, dit ging over verstikkingsgevaar.
Verstikkingsgevaar is aanwezig bij de komma-houding, je kindje ligt hierbij horizontaal in de doek of drager.

Als je je kindje op een correcte manier draagt hoef je hier echt niet bang voor te zijn!
Ook dit zal ik later toelichten, nu tijd voor wat bankhangen!

Tot snel!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten